Салата макадамия |
Рецепта:
1 голяма маруля
2 малки шепи кресон
1 чаша гроздови зърна без семки, нарязани наполовина
1 ябълка, нарязана на кубчета
2 стръка целина, ситно нарязана на кубчета
1 чаша орехи макадамия ( може и обикновени)
1 малка шепа пресен магданоз
За дресинга:
1/2 чаена лъжичка горчица на прах
2 супени лъжици ябълков оцет
1/3 чаена чаша зехтин
1/3 чаша вода
1/4 чаша кашу (накиснати във вода за 20 минути) или 1/4 чаша бадемово масло
1/2 ч.л. едра сол
3 или 4 завъртания черен пипер
Накъсайте марулята и кресона на ръка , добавете грозде и целина и поставете в купа за салата. Нарежете на ситно магданоза заедно със стъблата.
- Сложете достатъчно дресинг в купата, така че всички листа да са леко покрити. Накрая добавете орехите.
- По желание може да добавите синьо сирене или пармезан и да поръсите най-отгоре.
Макадамията е известна още с името австралийски орех и е изключително вкусна и питателна храна.
С лек привкус на лешник и особено богата на белтъци и калций, това е продукт, който се вписва идеално във всяка диета за редуциране на килограмите.
Кресон - бързорастящо едногодишно градинско растение от сем. Кръстоцветни, с право стъбло, високо до 60 см.Листата на кресона са богати на витамини от групата В, С, каротин, рутин, калциеви соли, магнезий, желязо, йод и фосфор.
Няма коментари:
Публикуване на коментар