неделя, 6 май 2012 г.

Салата с макадамия - веган

Raw Food Recipe Waldorf Salad
Салата макадамия

 Рецепта:
1 голяма маруля
2 малки шепи  кресон
1 чаша  гроздови зърна без семки, нарязани наполовина
1 ябълка, нарязана на кубчета
2 стръка целина, ситно нарязана на кубчета
1 чаша орехи макадамия ( може и обикновени)
1 малка шепа пресен магданоз

За дресинга:
1/2 чаена лъжичка горчица на прах
2 супени лъжици ябълков оцет
1/3 чаена чаша зехтин
1/3 чаша вода
1/4 чаша кашу (накиснати във вода за 20 минути) или 1/4 чаша бадемово масло
1/2 ч.л. едра сол
3 или 4 завъртания черен пипер

Накъсайте марулята и кресона на ръка , добавете  грозде и целина и поставете в купа за салата. Нарежете  на ситно магданоза  заедно със стъблата. 
  • Сложете достатъчно дресинг в купата, така че всички листа да са леко покрити. Накрая добавете орехите.
  • По желание може да добавите синьо сирене или пармезан и да поръсите най-отгоре.
Речник:
Макадамията е известна още с името австралийски орех и е изключително вкусна и питателна храна. С лек привкус на лешник и особено богата на белтъци и калций, това е продукт, който се вписва идеално във всяка диета за редуциране на килограмите.
Кресон - бързорастящо едногодишно градинско растение от сем. Кръстоцветни, с право стъбло, високо до 60 см.Листата на кресона са богати на витамини от групата В, С, каротин, рутин, калциеви соли, магнезий, желязо, йод и фосфор.


Няма коментари:

Публикуване на коментар