петък, 18 май 2012 г.

Шоколадова торта с топинг крем кашу


raw food recipe chocolate torte
Шоколодава торта с крем кашу -
 суровоядство

За основата
1/2 чаша кашу
1/2 чаша орехи
1 супена лъжица кокосово масло
1 супена лъжица разтопено какаово масло
1 чаена лъжичка агаве
1 чаена лъжичка лимонов сок
- Смесете всички продукти в кухненски робот, докато получите хомогенна смес.
- В подходящ за торта съд разстелете сместа и поставете в хладилника, за да стегне.

За плънката
1 чаша ирландска мос паста *
1 чаша кашу
1 1/2 чаши какао на прах
3 чаши настъргано или нарязано какаово масло - разтопете го на парна баня.
1 чаша агаве нектар
1/2 чаша вода
1 супена лъжица лимонов сок
1/2 чаена лъжичка тамаринд
1 чаена лъжица ванилия екстракт
- Смесете всички съставки в блендер на висока скорост, докато получите гладка смес и я изсипете върху горната част на основата.
- Поставете отново в хладилник, за да се стегне.

* Ирландска Мос паста може да  направите като накиснете 1 чаша ирландски мъх във вода за 3 - 5 часа. Изплакнете и добавете 2 чаши вода, пасирайте докато получите гладка смес. Добавете 1 капка ментово етерично масло за обогатяване на аромата. Съхранете в хладилник, ако няма да го използвате веднага.

 За крем топинг
1 чаша кашу, накиснати в продължение на 2 часа, може и повече
1/2 чаша вода
3 супени лъжици ирландска мос паста
1/2 ч.л. екстракт от ванилия
1/4 чаша агаве нектар
1 чаена лъжичка лимонов сок
щипка сол
1 супена лъжица масло от макадамия (по желание)
- Смесете всички съставки на висока скорост във пасатор, докато получите гладка смес.
- Сервира се с шоколад и пресни плодове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар