петък, 18 май 2012 г.

Торта от моркови - суровоядство


Торта от моркови - суровоядство
Необходими продукти:
3 чаша моркови, ситно настъргани
2 чаши орехи, смлени в кухненски робот
1/4 чаша стафиди, нарязан на едро
1 чаена лъжичка индийско орехче
1 1/2 чаена лъжичка смесена подправки *
Паста от фурми**
1/2 чаена лъжичка сол
1/2 чаена лъжичка портокалова кора
1/2 чаша кокосови стърготини

* Смесена подправка - смес от канела, кориандър семена, кимион, индийско орехче, джинджифил и карамфил.
** Пастата от фурми се приготвя чрез смилане на 1 чаша меки фурми и 1/2 чаша портокалов сок в кухненски робот, докато получите гладка паста.
Разбъркайте добре всички съставки в голяма купа.
- Сложете сместа във форма за торти и загладете равномерно.
- Поставте в изсушител и дехидратиратирайте при 115 градуса F за 8 - 12 часа. Ако не разполагате с изсушител, можете просто да поставите тортата в хладилника, за да стегне.

За Глазурата
1 1/2 чаша кашу
1/2 чаша вода
2 супени лъжици кокосов нектар или мед
3 супени лъжици кокосово масло
1/4 чаена лъжица ванилия
1/4 чаена лъжичка сол
- Смесете всички съставки в блендер на висока скорост, докато получите гладка смес.
- Поставя се в хладилник за да стегне
- Преди поднасяне украсете тортата с индийско орехче.

Няма коментари:

Публикуване на коментар