неделя, 13 май 2012 г.

Овесена каша с ябълки и канела

Това е една лесна и вкусна рецепта за сурова овесена каша. Накиснете овеса за една нощ във вода, за да може да се смели по-лесно.

Време за приготвяне: 15 минути
Необходими продукти:

1 чаша овес (може да се замести с булгур)
4 броя сладък сорт фурми (или заместител изсушени смокини или кайсии)
2 чаши вода
1 червена ябълка, нарязана на ситно
1/2 чаена лъжичка канела
Щипка индийско орехче, карамфил или бахар
1 с.л. агаве нектар, по избор

Начин на приготвяне:

Накиснете овесените ядки за няколко часа, но по-добре е да ги накиснете за една нощ в 4 чаши вода. Можете също така да се накиснете и фурмите, за да се смелят по-добре с пасатора. След като се напои достатъчно, овеса се изцежда от водата и се изплаква. Добавят се фурмите и 2 чаши вода. Пасират се на висока скорост за около 25 секунди или докато се получи гладка смес. Сервирайте овесената каша в подходяща купа. Смесете нарязаната ябълка, канелата и другите подправки и прибавете към кашата без да размесвате.


Няма коментари:

Публикуване на коментар