Ябълка, стафиди и канела |
Ябълка - един от най-полезните плодове. Съдържа флавоноиди-антиоксиданти, феноли - регулират нивото на холестерола, а ябълковия сок унищожава вредните бактерии в устата, които разрушават зъбния емайл. Стафиди - съдържат магнезий и калий - полезни за сърцето, витамини В1, В2, РР. Стафидите имат свойството да изхвърлят токсините от организма, полезни са при кашлица и хрема. Канелата е много полезна за подобряване на мозъчната функция, храносмилането и обмяната на веществата. Намалява нивата на "лошия" холестерол, редуцира подкожните мазнини, подобрява инсулиновата чувствителност.
1-2 ябълки
100 гр.стафиди
1-2 кафени лъжици канела
Начин на приготвяне:
Ябълките се почистват и се нарязват на дребни кубчета (може и по-едри ако предпочитате). Накиснете стафидите във вода за 10 минути. Изцедете и добавете към ябълките. Поръсете с канела.
Няма коментари:
Публикуване на коментар