петък, 18 май 2012 г.

Броколи в сос с пащърнак "Ориз"


Raw Food Recipe Waldorf Salad
Броколи в сос с "оризов" пащърнак

Порция за 1 - 2 души
500 гр  броколи
2 супени лъжици лимонов сок
3 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица тамаринд

- Смесете всички съставки в голяма купа и намачкайте с ръцете, докато броколите станат по-меки, а след това оставете да престои 10 минути.
- Прехвърлете  броколите в тава с незалепващо покритие и поставете в изсушител да се дехидратират за 4 часа при температура 105 градуса F. Може да ползвате и обикновена фурна като поддържате температура  до 100 градуса докато броколите изсъхнат.

За соса
1/4 чаша сусамов тахан
1 чаена лъжичка лимонов сок
1 чаена лъжичка  агаве нектар
1 чаена лъжичка ябълков оцет
3 супени лъжици тамаринд
1/2 скилидка чесън
1/2 малка лъжичка чили
1/2 малка лъжичка пресен джинджифил

- Смесете всички съставки в блендер на висока скорост.
- Прибавете дехидратираните броколи
- Сервирайте с пащърнак "ориз"

За пащърнак "ориз"
1.5 чаша белен пащърнак
1,5 супени лъжици кедрови ядки
1 супена лъжица ядки макадамия
1 супена лъжица мисо
1 супена лъжица студено пресовано сусамово масло
3 стръка пресен лук, ситно нарязан

- Смелете всички съставки, с изключение на пресения лук, в кухненски робот, докато станат пухкави и наподобяващи ориз.
- Прехвърлете в купа и разбъркайте с нарязания на ситно лук.


Няма коментари:

Публикуване на коментар