Броколи в сос с "оризов" пащърнак |
500 гр броколи
2 супени лъжици лимонов сок
3 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица тамаринд
- Смесете всички съставки в голяма купа и намачкайте с ръцете, докато броколите станат по-меки, а след това оставете да престои 10 минути.
- Прехвърлете броколите в тава с незалепващо покритие и поставете в изсушител да се дехидратират за 4 часа при температура 105 градуса F. Може да ползвате и обикновена фурна като поддържате температура до 100 градуса докато броколите изсъхнат.
За соса
1/4 чаша сусамов тахан
1 чаена лъжичка лимонов сок
1 чаена лъжичка агаве нектар
1 чаена лъжичка ябълков оцет
3 супени лъжици тамаринд
1/2 скилидка чесън
1/2 малка лъжичка чили
1/2 малка лъжичка пресен джинджифил
- Смесете всички съставки в блендер на висока скорост.
- Прибавете дехидратираните броколи
- Сервирайте с пащърнак "ориз"
За пащърнак "ориз"
1.5 чаша белен пащърнак
1,5 супени лъжици кедрови ядки
1 супена лъжица ядки макадамия
1 супена лъжица мисо
1 супена лъжица студено пресовано сусамово масло
3 стръка пресен лук, ситно нарязан
- Смелете всички съставки, с изключение на пресения лук, в кухненски робот, докато станат пухкави и наподобяващи ориз.
- Прехвърлете в купа и разбъркайте с нарязания на ситно лук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар