Шоколадов мраморен сладкиш - веган. |
Рецепта:
За плънката
2 чаши кашу
1 чаша портокалов сок
1 супена лъжица настъргани портокалови кори
2 чаши какао на прах
1 и 1/2 чаши какаово масло на трохи
2 ванилии
1/2 чаша кленов сироп
За основата:
3/4 чаша рожков на прах
1 чаша бадеми
1/2 чаша фурми
4 супени лъжици кокосово масло
2 ванилии
2 ч.л. канела
1/4 ч.л. сол
1 чаша бадеми
1/2 чаша фурми
4 супени лъжици кокосово масло
2 ванилии
2 ч.л. канела
1/4 ч.л. сол
Смесват се ядките, канелата, солта и рожков на прах в блендера до получаването на трохи.
Добавят се стафидите, кокосовото масло (разтопено на водна баня) и ванилията и се смесват с останалите съставки.
Получената смес се изсипва в квадратна форма и се поставя в хладилника докато се стегне.
За мрамора:
1 чаша кашу
1 супена лъжица кокосов нектар или мед
1/4 чаша кокосово масло
1/2 чаша вода
5 супени лъжици разтопено каково масло
1. Смесете всички съставки в блендер, до гладка смес.
Добавят се стафидите, кокосовото масло (разтопено на водна баня) и ванилията и се смесват с останалите съставки.
Получената смес се изсипва в квадратна форма и се поставя в хладилника докато се стегне.
За мрамора:
1 чаша кашу
1 супена лъжица кокосов нектар или мед
1/4 чаша кокосово масло
1/2 чаша вода
5 супени лъжици разтопено каково масло
1. Смесете всички съставки в блендер, до гладка смес.
За плънката
2 чаши кашу
1 чаша портокалов сок
1 супена лъжица настъргани портокалови кори
2 чаши какао на прах
1 и 1/2 чаши какаово масло на трохи
2 ванилии
1/2 чаша кленов сироп
1/4 чаша ксилитол
- Смесете кашуто, портокаловия сок, портокаловата кора, ванилията и агаве нектара (или меда) в блендер до получаването на гладка смес.
- Добавете какаовото масло и какаото на прах и пасирайте отново.
- Изсипете сместа върху вече замразената основа и загладете със шпатула.
- В най-горната част изсипете мраморната смес на тънка струйка и с помощта на клечка за зъби създадйте ефект на мрамор.
Речник:
Ксилитол - Натурална захар от бреза, подходящ за диабетици. Използва се като заместител на класическа захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар