понеделник, 7 май 2012 г.

Гарнитура - веган


Raw Food Stuffing Recipe for Holiday Menu
Гарнитура - веган
Тази сурова гарнитура може да се сервира към основно ястие или като завършек на всякаква зелена салата.

Време за приготвяне: 20 минути

Време за дехидратиране, по желание: 1 час



Състав:
2 чаши целина, нарязана на кубчета
1 1/2 чаши тиквички, нарязани на малки кубчета
1/4 чаша тънко нарязан праз
1/2 чаша слънчогледови семки
1 супена лъжица смлян пресен розмарин
2 чаени лъжички смляна прясна мащерка
1 чаена лъжичка  градински чай
1 супена лъжица зехтин
1/4 чаена лъжичка морска сол
1/4 чаша стафиди

Начин на приготвяне:
Поставете всички съставки, с изключение на стафидите в смесителна купа и разбъркайте добре  със зехтина и подправките. Ако иматеизсушител го настройте до 145 º F и нагрявайте съставките за около час, като се разбърквате от време на време. Ако нямате хидрататор, може да ползвате обикновена фурна, загрята до 100 º F.  След дехидратацията добавете стафидите и разбъркайте отново. Сервирайте веднага или  съхранете в херметически затворен съд  до 4 дни.




Няма коментари:

Публикуване на коментар