Разнообразете менюто си със салата веган |
Идеята на тази салата е да се нареже всичко на ленти и след това да се залее със суров дресинг.
Време заприготвяне: 25 минути
Рецептата е за 4 до 6 порции
Състав:
1 червена чушка
1 жълта чушка
1 голям морков
1 малка тиквичка
1 малка ябълка
1 зелен лук, нарязан на тънко, само зелената част
Шепа слънчоглед или кълнове от елда
2 супени лъжици смлян пресен магданоз
За дресинга
1 чаша вода
1/2 чаша макадамия ядки
1 супена лъжица прясно изцеден лимонов сок
1 супена лъжица суров ябълков оцет
1/2 чаена лъжичка млян чесън
1/4 чаена лъжица прясно смлян черен пипер
Щипка лют червен пипер, по избор
Щипка морска сол или на вкус
Начин на приготвяне:
- Нарязват се чушките, морковите, тиквичките, и ябълката на тънки ленти и се поставят в купа за салата. Добавят се зеления лук и магданоза. (За по-твърди зеленчуци като моркови, можете да използвате белачка за зеленчуци за да направите тънки ивици.)
- Смесете всички на суровинитеза дресинга в блендер на висока скорост, докато се получи гладка смес гладка и крем. Ако искате да се сгъсти дресинга, го поставете в хладилник за 20 минти.
- Овкусете салатата непосредствено преди сервиране и се наслаждавайте!
Няма коментари:
Публикуване на коментар