Орехов сладкиш |
Време за приготвяне 5 минути.
Състав:
3/4 чаша сурови орехови ядки (или други по избор).
1/4 чаша суров рожков на прах
1 чаша стафиди
Начин на приготвяне:
Смесват се всички съставки в кухненски робот до получаване на лепкава смес. Оформят се топки.
Ако сместа не е достатъчно лепкава, за да оформите топките, добавете още няколко стафиди и една супена лъжица вода. За по-добра обработка на ядките, накиснете ги за няколко часа във вода.
Речник:
Рожков - Рожковите са шушулки, които се използват като натурални подсладители и като заместители на шоколада. Съдържат 3 пъти повече калций и 60% от калориите на шоколада. Също така рожкови съдържат много витамин B1, витамин A, витамин В2, калций, магнезий, калий и микроелементите желязо, мед, никел, манган, хром и т.н.
Известно е също, че рожкови имат терапевтичен ефект върху диария, и могат да помогнат при гадене, повръщане и стомашно разстройство.
Няма коментари:
Публикуване на коментар